Ogród Balamb

• Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Tłumaczenie: 100%, korekta stylistyczna: 100%, korekta całkowita: 100%

PC: patch 1.2, PSX: patch 1.2, zestaw PSX->PSP (Łatki dostępne dla zarejestrowanych użytkowników)
Forum, Galeria, FAQ, Problemy ze spolszczeniem

Tłumaczenie: 42%, korekta stylistyczna: 10%, korekta całkowita: 5%

Forum tematyczne, Pierwsze screeny, Galeria, Zwiastun

Postęp wykonania (liczba stron): 430
Korekta etap 1.

Forum, Próbne strony I, Próbne strony II, Próbne strony III

Tłumaczenie: 85%, korekta: 13%

Forum, Filmik

Losowy cytat

Olej to. Po prostu strzelaj. [Squall do Irvina, przed strzałem]

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Najbardziej poruszające zakończenie w Final Fantasy
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

WĄTEK: Najbardziej poruszające zakończenie w Final Fantasy

Najbardziej poruszające zakończenie w Final Fantasy 2 mies., 4 tyg. temu #8366

Wiadomo, Final Fantasy, jak każda normalna gra ( ) kiedyś się kończy. Nadchodzi ten, wzbudzający dreszcze na plecach, moment finałowej konfrontacji. Czasem jest to paskuda, którą z lubością posyłamy do czeluści piekielnych, a czasem zagubiony villain, którego mimo wszystko trochę szkoda. Pozostawiając to jednak na dyskusję do innego tematu... zakończenie której części Final Fantasy wywarło na Was największe wrażenie? O którym pamiętaliście długo, długo po tym jak konsola już ostygła, a wraz z nią towarzyszące Wam emocje?

Tradycyjnie, zacznę od siebie . O dziwo, Siódemka, mimo że to jedna z moich ulubionych (o ile nie NAJ), w moim przekonaniu posiada dobre, aczkolwiek mało poruszające zakończenie. Ot, pokonaliśmy złego, planeta się obroniła...no i wszystko w miarę dobrze się skończyło. Żeby już nie przedłużać, poniżej prezentuję listę moich kandydatów.

1. Final Fantasy VII: Crisis Core
Ma pierwszeństwo, bo dla mnie była pierwsza. To co przeżywałam z Zackiem na końcu, balansowało na granicy mojej wytrzymałości nerwowej. Po raz pierwszy ostatnia walka w grze była z góry skazana na porażkę - kto wierzył, że Zack rozwali tych wszystkich żołnierzy? Sama scena śmierci, okraszona piosenką Ayaki, na długo zapadła mi w pamięć. Być może sprawiła to ładna grafika, być może ostatnie myśli Zacka skierowane ku Aerith... ale totalnie się rozkleiłam. No i ten żal, że się więcej nie spotkali i on nie naprawił jej tego cholernego wózka na kwiatki! 10/10 jak dla mnie jeśli chodzi o finał.

2. Final Fantasy Type-0 (cały czas pamiętam, że większość nie grała więc nie rozwijajcie ukrytego tekstu)
To zakończenie po prostu trzeba zobaczyć. Majstersztyk, jeśli chodzi o zaskoczenie człowieka. Hajime Tabata chyba bardzo lubi dręczyć swoich bohaterów.
:pinch: Uwaga, spoiler!
Właściwie do końca gracz (o ile nie poczytał sobie opowieści w internecie) sądzi, że
Świetny moment kiedy Ace śpiewa pierwszą zwrotkę "Zero"
Taki gorzki happy end...
10/10 - to zakończenie nie potrzebuje żadnej rekomendacji

3. Final Fantasy IX
Punkt kulminacyjny nastąpił dla mnie, gdy Zidane rzucił się na ratunek Kujy. Potem rozmowa z bratem i jego nawrócenie się. Właściwie nie wiadomo co się z nim stało, ale chciałabym wierzyć, że Kuja miał coś wspólnego z "dziećmi" Viviego, które potem lazły za małym czarodziejem . Następnie wzruszające ponowne spotkanie Garnet z Zidanem. FF IX to dla mnie gra z najgłębszą fabułą i wspaniałym przesłaniem o uczeniu się doceniania własnego życia tak jak i życia innych oraz świadomości, że nigdy nie jest się samemu, a wokół zawsze są bliskie osoby. Trzeba tylko umieć je zobaczyć. Koniec końców nawet Kuja okazał się mieć osobę, której na nim zależało - Zidana . Również 10/10.
  • Lacus Clyne
  • T-Rex
  • Just a kid
  • Punkty SeeD: 4415 SeeD
  • Hot dogów: 9
Ostatnia edycja: 2 mies., 4 tyg. temu przez Lacus Clyne.

Odp: Najbardziej poruszające zakończenie w Final Fantasy 2 mies., 3 tyg. temu #8384

A ja wam powiem, że poruszające (wzruszające) było zakończenie w FFX-2.

Wrzuciłem je na youtube. Oczywiście należało by wpierw przejść grę gdyż inaczej jak się nie wie o co chodzi to nie ma tego efektu.

• tamashi
  • Bomba
  • Punkty SeeD: 177
  • Hot dogów: -23
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.26 sekundy

Shoutbox

Ostatni post: 5 godzin, 51 minut temu
  • Noel Kreiss : Kolegów na uczelnię, i pracowników Empiku!
  • DrewniaQ : Masz na to jakiś świadków?
  • Noel Kreiss : A niech was c.uj strzeli! Byłem dziś na uczelni i na mieście!
  • Lacus Clyne : Syndrom NK - nic dodać, nic ująć :P
  • Kaoris : Drewniany, siema!
  • DrewniaQ : Syndrom NK - jako jedyny siedzi cały dzień na balamb, mówi sam do siebie i sam sobie wkleja linki.
  • Noel Kreiss : Syndrom Ultrosa: «link»
  • Noel Kreiss : Natanek ma własną broń w Diabolo III: «link»
  • Noel Kreiss : Kaoris, cuś dla Ciebie (to jest mod: ta pani nie występuje w grze jako postać grywalna): «link»
  • Noel Kreiss : Czy mi się tak wydaje, czy już Em z Robim zaczęli korekty przy CC? Tak wynika z danych na "szczycie" strony.
  • Kaoris : Siemanero wam!
  • audion : No dobra, zaszłem (bo miałem blisko, a jakbym miał daleko, to by było zaszedłem) zobaczyć (zobotczyć napisał by Cocolino) co tam u was i zmykam, bo gadanie z programem tak sam na sam, mogło by mieć zgubny wpływ na psychikę ;)
  • Noel Kreiss : Jak ja uwielbiam: "Ostatni post: -0 minut temu"
  • Noel Kreiss : -_-
  • audion : A serwer Cocolina nadal pracuje. Jednak część oprogramowania symulującego sen odezwie się niebawem ;)
  • Noel Kreiss : Gudnajt.
  • shizonek : Idę do wyra. Bywaj, Ron.
  • Noel Kreiss : Boję się jej: «link»
  • Noel Kreiss : *R00sh
  • shizonek : Niech róż będzie z Tobą!
  • shizonek : Dobranoc, słitaśnych snów ;P
  • Meesiek : Tymczasem
  • Meesiek : Loffciam moim wielkim serduchem i przepitą wątrobą you all
  • Meesiek : Tysz się żegnam
  • Kaoris : a jak xD
  • shizonek : Jak słiiiiit yay!
  • Kaoris : Papatki ;********
  • Kaoris : ja was też
  • Kaoris : ok ok, już idę. xD
  • Meesiek : bo Cię kochamy
  • Meesiek : martwimy się
  • Meesiek : Kaoris,do szkoły zaśpisz
  • Kaoris : i Boga Hyne'a
  • Noel Kreiss : I W IMIĘ WSZECHPOTĘŻNEJ BOGINI ETRO!
  • Meesiek : Baku niech będą dzięki
  • Kaoris : ...i lecę spać, Balambiątka. Blobranoc i całuski dla wszystkich ;**************************
  • shizonek : Idź i nie grzesz więcej, w imię Bahamuta, Ifrita i Shivy;)
  • Kaoris : Dobra, jutro po prakcie za długo nie posiedzę bo kurs mam ;/
  • Meesiek : odpuśćcie mi jeszcze grzechy i będzie komplet
  • shizonek : RAMu chyba:P Jak audion pisał:)
  • Noel Kreiss : I UMYSŁU!
  • Kaoris : Meś, kochamy cię z całego serca, duszy i ciała!
  • shizonek : Balamb jak bagno:)
  • Kaoris : i siedzę uparcie na balamb xD
  • shizonek : Tu króluje róż... :)
  • Meesiek : ...i za każdym razem się dziwię,że nie jest na pomarańczowo :)
  • Kaoris : chociaż mam tysiące innych rzeczy do roboty, ale jestem leniwcem xD
  • shizonek : I upierdliwego shiza xD
  • Meesiek : dalej się czuję niekochany,ale przynajmniej moge wylac swoją gorycz na niewinne istoty
  • shizonek : ...i trafiasz na Rona bota:P

Zaloguj się, aby pisać w shoutboksie

Allegro

Tutaj jesteś Forum