Błędy jakie zauważyliśmy
- Robin
-
- Wylogowany
- Ifryt
-
Colly w ogóle to mnie się wydaje, że traktujesz ten temat jako atak, a tak:) nie jest! temat jest po to by skorygować błędy które się wkradły.
Czasem trudno jest zauważyć błędy we własnej pracy, wzrok już ich nie wyłapuje. Potraktuj to jak czwartą fazę badań klinicznych!
Masz rację, wydaje Ci się

Jestem zawodowym korektorem i wiem dobrze, jak trudno jest zauważyć błędy u samego siebie. Po prostu mi się nie podoba Inicjatywa i dlatego wstawiłem Inicjacja, myślałem nad tym, więc to nie jest "błąd", tylko po prostu nie pasujące większości ogółu tłumaczenie.

Spoko, zmienię to przecież, ale wyrażam własne zdanie, że mi się za cholerę to nie podoba.

Temat ten jest ważny, poprawianie błędów również i proszę mi nie wmawiać, że uważam inaczej.

Magus39, fakt, "Pierwszeństwo" to by była katorga

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- magus39
- Autor
- Wylogowany
- Skrzydlik
-
- Oklaski: 1
- Otrzymane podziękowania: 0

A poza tym mam pytanko o coś co nie jest żadnym błędem ale mnie ciekawi. Niemal wszystkie przedmioty są przetłumaczone ale "potion" został "potionem" a nie "napojem"

- Siriondel
- Wylogowany
- T-Rex
-
- N.P.B.K.K.N.J.
- Oklaski: 26
Bo serio, miałem wszystkie karty pierwszego poziomu. Oczywistym, że nie gram nimi, mając do dyspozycji Angelo, Diablosa, Ifrita, czy Quistis. I co jakiś czas, gdy patrzę w karty, nagle brakuje mi jednej lub dwóch, choć nie mogłem ich przegrać! Dotyczy to tylko kart pierwszego poziomu, zawsze jako pierwsza znika karta Manty. Czasem dopiero zauważam to w trakcie meczu, kiedy to wskazując kursorem Mantę u przeciwnika, jej nazwa wyświetla się (znów) na niebiesko. Postaram się złapać i dodać jakieś screeny na dowód.
Wobec tego moja gorąca prośba do grających w FF VIII PL w karty, by ktoś u siebie uważnie obserwował sytuację i dał znać, gdyby stwierdził coś podobnego.
Now We Fight!
- Gilgamesh, Final Fantasy XII
INWAZJA PORYWACZY CIA
- Robin
-
- Wylogowany
- Ifryt
-
Na szczęście znikają tylko karty pierwszego poziomu.
Z tego i innych powodów na pewno wszyscy nie mogą się doczekać wersji na PSX.

- DrewniaQ
-
- Wylogowany
- Walcząca Triada
-
- Chaotic Neutral
- Oklaski: 31
- Otrzymane podziękowania: 2
- Siriondel
- Wylogowany
- T-Rex
-
- N.P.B.K.K.N.J.
- Oklaski: 26

Now We Fight!
- Gilgamesh, Final Fantasy XII
INWAZJA PORYWACZY CIA
- Machu
- Wylogowany
- Glizdobleśnica
-
- Oklaski: 1

- Pleiades
-
- Wylogowany
- Rubismok
-
- Sorceress of Inner World

Mam oczywiście dylemat związany z owymi zauważonymi "błędami" - czy zgłaszać je na forum, czy raczej wysyłać 'raporty' bezpośrednio via mail do Collyego ? Mam parę uwag, nie przeczę (chociaż spolszczenie mnie się osobiście bardzo podoba) i chciałabym jakoś dotrzeć do Twórców

Przy okazji - jako "pożal-się-Boże" redaktorka, przygotowuję recenzję tego spolszczenia, ale muszę wpierw ukończyć grę (jeszcze daleko mi do końca, więc spoko...)
Pozdrawiam
Plei., nadworna czarownica Inner World

- Robin
-
- Wylogowany
- Ifryt
-

Napisz o błędach tutaj - będzie wtedy można nad tym podebatować w kilka osób (vide Inicjacja->Inicjatywa

- Pleiades
-
- Wylogowany
- Rubismok
-
- Sorceress of Inner World
Jestem w tej chwili na 2 CD (mam nieco mało wolnego czasu, więc wybaczcie mi powolność, w jaką gram w to FF8), jak skończę ten dysk to chociaż z połówki gry wrzucę tutaj wszystkie spisane przeze mnie uwagi. Będzie temat do dyskusji, oj, będzie