- Oklaski: 6
- Otrzymane podziękowania: 0
Spolszczenie FFVIII (nasze wrażenia)
- Squall24
-
- Wylogowany
- Behemot
-

Jakieś jeszcze pytania ? da się przejść z bardzo małym lvl, tylko wtedy masz słabe czary (bo jak walczysz, to masz itemki na czary, nie ?).
Jak chcesz spróbuj potem tak grać, łatwo się przechodzi grę, tylko troche problemów jest przy Omedze, dlatego go nie pokonałam.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Machu
- Wylogowany
- Glizdobleśnica
-
- Oklaski: 1

"Na Ifrita wzięłam 20min, ale by mi starczyło 10min (zostało 11minut). Ale to taka "ostrożność". Z testu na SeeD'a, dostałam 6"
Na Ifrita wziąłem 10 minut a zostało mi 6 z kawałkiem, test zdałem na 8. Do tego Lwie Serce i najlepsze bronie Zella i Quistis na 1 płytce już miałem

- Squall24
-
- Wylogowany
- Behemot
-

- Pumex
-
- Wylogowany
- Ochu
-

widzę ze squalówka to hardcorowiec

chociaż dochodzę do wniosku ze grała na jakiś dziwnych savach skacząc tu i ówdzie
- Machu
- Wylogowany
- Glizdobleśnica
-
- Squall24
-
- Wylogowany
- Behemot
-

A rozumiem, bo ja zawsze jak szłam do Jaskini Ognia, to przynajmiej brałam 2 walki (z tymi owadami by wykraść im Fire i skan, a potem z robalem by wykraść Cure). Jeszcze dostajesz więcej punktów jak skanem Ifrita weźniesz. Mi walek zawsze dużo wychodzi, ostatnio jak grałam to były chyba 4 walki.
- Machu
- Wylogowany
- Glizdobleśnica
-
Poza tym plusy masz też za to że dużą ilość wrogów Squall'em w Dollet wykończysz.
- Em
-
- Wylogowany
- Shiva
-
- Are you sure you want to exist?
- Oklaski: 67
- Otrzymane podziękowania: 19

Kolejne rzeczy to:
- postawa podczas egzaminu (nierozmawianie z nikim, ale to absolutnie z nikim, włączając w to Quistis, Seifera i Zella podczas podróży - to naprawdę nie jest niezbędne), słuchanie Seifera, ratowanie psa, niekorzystanie ze skrótu Selphie itd. (to pewnie wszyscy wiedzą);
- zabicie dużej liczby wrogów od początku gry (żeby mieć 100 punktów za tę część, trzeba zabić co najmniej 75 wrogów, moim zdaniem to przegięcie, 25 wystarczy, żeby zaliczyć niższy pułap (80 punktów));
- walka z X-ATM0 tylko raz (da się zrobić, wystarczy umiejętnie chodzić)
- oraz czas, jaki pozostał do zakończenia misji w Dollet (tym razem, im więcej, tym lepiej - 25:00 i wyżej to 100 punktów, tego właśnie nie udało mi się nigdy dokonać

Mój najlepszy wynik to 9, ale nie udało mi się zrobić wszystkiego, więc na pewno można mieć więcej

- Siriondel
- Wylogowany
- T-Rex
-
- N.P.B.K.K.N.J.
- Oklaski: 26
Same FF8 można przejść przecież bez problemu na oryginalnych poziomach, czyli 7. choćby dla Squalla. Potrzebna tylko umiejętność Card, ew. LV Up oraz więcej czasu i nic więcej, a pomocna jest też znajomość sztuczki z nieskończoną kasą i wiedza, gdzie dobrze zdobywać AP. A grając "normalnie" i unikając tylko walk, nie zdobyłem nawet 20. poziomu

Machu napisał:
test zdałem na 8
Kurczę, jak Wy to robicie?

Nie jest, ale zobaczyć , jak Seifer mówi do Zella: "Tylko się nie zlej w gacie" - BEZCENNEEmoonia napisała:
postawa podczas egzaminu (nierozmawianie z nikim, ale to absolutnie z nikim, włączając w to Quistis, Seifera i Zella podczas podróży - to naprawdę nie jest niezbędne)

A wracając do spolszczenia, zauważyłem już dość sporo błędów. Nie ruszyło mnie to wcale, dopóki nie zobaczyłem jednej rzeczy (EDIT: Emoonia, wysłałem Ci PM). To spowodowało, że się jednak zraziłem, przeinstalowałem grę i wróciłem do angielskiego. Na spolszczeniu zdążyłem jedynie pokonać Diablosa zaraz po otrzymaniu Lampy, nawet do Timber nie dojechałem. Sorry, Admin, ale tak jest naprawdę. Ode mnie za to spory minus. Myślałem, że takich pomyłek po tak długim okresie testowania da się uniknąć.
Now We Fight!
- Gilgamesh, Final Fantasy XII
INWAZJA PORYWACZY CIA
- Em
-
- Wylogowany
- Shiva
-
- Are you sure you want to exist?
- Oklaski: 67
- Otrzymane podziękowania: 19
zrobiono z Zella homoseksualistę
O_O O czym mówisz konkretnie?
Zgłaszajcie nam wszystkie błędy, jakie znajdziecie, niestety, chyba nigdy nie da się ich całkiem uniknąć