- Forum
- Nasze projekty
- Spolszczenie Crisis Core
- FFVII:CC - propozycje, sugestie, czyli wątek helpunkowy
FFVII:CC - propozycje, sugestie, czyli wątek helpunkowy
- kev121pl
- Wylogowany
- Skrzydlik
-
Mniej
Więcej
2017/05/31 11:07 #11295
przez kev121pl
Użytkownik kev121pl odpisał na temat: FFVII:CC - propozycje, sugestie, czyli wątek helpunkowy
Witam serdecznie. Czy jak ukończycie spolszczenie do Crisis Core moglibyście spolszczyć Personę 3 lub 4?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Em
-
Autor
- Wylogowany
- Shiva
-
- Are you sure you want to exist?
Mniej
Więcej
- Oklaski: 67
- Otrzymane podziękowania: 19
2017/06/03 19:12 #11296
przez Em
Użytkownik Em odpisał na temat: FFVII:CC - propozycje, sugestie, czyli wątek helpunkowy
Właściwie to zastanawiałam się kiedyś nad Personą 4
Nie wykluczam tego, choć musielibyśmy najpierw sprawdzić, ile jest z tym roboty.

- kev121pl
- Wylogowany
- Skrzydlik
-
2017/06/04 12:04 #11297
przez kev121pl
Użytkownik kev121pl odpisał na temat: FFVII:CC - propozycje, sugestie, czyli wątek helpunkowy
W sprawach technicznych to mogę pomóc. Persona 3 i 4 mają pliki w formacie CVM. Jest to taki autorski format bazujący na ISO9660. Na szczęście istnieją fanowskie programy do "grzebania" przy tych plikach. Są to: tekstowy cvm_tool.exe, oraz DKZStudio. Trochę się bawiłem tymi programami.
Sam kiedyś chciałem prywatnie zrobić spolszczenie do P3, ale nie znam na tyle dobrze angielskiego (a z japońskiego to w ogóle byłem słaby w szkole) bym mógł sobie z tym poradzić. A jeśli chodzi o grafiki to są w formacie TMX. Ogólnie jest z tym trochę roboty, ale na szczęście są programy, które z pewnością pomogą. Na przykład wspomniany już DKZStudio, Amicitia, PersonaPatcher, BFTool i BVPTool. Gdybyście potrzebowali pomocy technicznej to chętnie pomogę. 
Przydatna strona: amicitia.miraheze.org/wiki/Main_Page
Pozdrawiam

Przydatna strona: amicitia.miraheze.org/wiki/Main_Page
Pozdrawiam
- Em
-
Autor
- Wylogowany
- Shiva
-
- Are you sure you want to exist?
Mniej
Więcej
- Oklaski: 67
- Otrzymane podziękowania: 19
2017/06/08 08:16 #11298
przez Em
Użytkownik Em odpisał na temat: FFVII:CC - propozycje, sugestie, czyli wątek helpunkowy
OK, dzięki wielkie za info, w razie czego będziemy wiedzieli, do kogo się zgłosić
Jeśli zależy Ci na spolszczeniu do Person, czy jakichkolwiek innych gier, spróbuj jeszcze zapytać na grajpopolsku.pl. Ta strona zrzesza różnych tłumaczy, w tym także takich, którzy mają więcej czasu i determinacji do tłumaczenia gier, bo u nas niestety jest z tym różnie - nasze projekty zwykle strasznie się odwlekają w czasie i sami nie jesteśmy pewni, czy po spolszczeniu CC zdecydujemy się jeszcze na cokolwiek.