- Oklaski: 67
- Otrzymane podziękowania: 19
Poradnik - informacje, zawartość, wstępne opinie
- Em
-
Autor
- Wylogowany
- Shiva
-
- Are you sure you want to exist?

Projekt trwa już ponad pół roku i jest obecnie w zaawansowanym stadium - poradnik jest gotowy w ok. 75 procentach. W tym momencie szacujemy, że całościowa liczba stron wyniesie mniej więcej 400, jednak wciąż nie jest to pewna liczba. Zależy nam na tym, żeby poradnik zawierał naprawdę wszystkie informacje, wskazówki, ciekawostki, a także by był bogato ilustrowany skrinami z polskiej wersji gry.
Ukończony poradnik zostanie wydany w formacie .pdf i umieszczony na stronie w Bibliotece. Dodatkowo, będziemy się starali o profesjonalny wydruk dla wszystkich osób, które się zgłoszą. Ciężko nam w tym momencie oszacować, kiedy będzie to możliwe oraz ile będzie kosztować takie przedsięwzięcie. Wiele zależy od liczby zgłoszeń - im więcej ich będzie, tym tańsza będzie produkcja. W tym momencie chcemy także zapewnić, że nie będziemy pobierać żadnych opłat za wydanie poradnika - jedynym kosztem będzie druk oraz ewentualna wysyłka. Więcej informacji na ten temat pojawi się po wydaniu całości.
Aby dać Wam obraz tego, jak będzie wyglądał poradnik, poniżej zamieszczam listę działów, które będą w nim zawarte (w prawdopodobnej kolejności zamieszczenia):
- wstęp
- podstawy gry
- instrukcje i tutoriale
- porady
- postacie
- GFy
- magia
- przedmioty
- zamiany
- karty
- dział SeeD
- opis przejścia
- zadania poboczne
- chocobo
- sekrety i ciekawostki
- lokacje
- bestiariusz
- teorie
- słowniczek angielskich i polskich nazw
- szczegółowy indeks.
Jeżeli macie jakieś sugestie, co jeszcze warto by zawrzeć, śmiało piszcie w tym temacie. To samo dotyczy wszelkich uwag co do samego poradnika, wyglądu czy też kwestii merytorycznych. Bardzo zależy nam na tym, aby było to naprawdę wartościowe kompendium, w niczym nie ustępujące oficjalnym japońskim czy angielskim.
Wszystkich, którzy chcieliby podejrzeć, jak wyglądają przykładowe strony poradnika, zapraszam do poniższych artykułów:
Próbne strony poradnika
Próbne strony poradnika II
Próbne strony poradnika III
Możecie również śledzić naszą stronę na facebooku .
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Noel Kreiss
-
- Wylogowany
- MOG
-
- Ludzie są źli, kupo!
- Em
-
Autor
- Wylogowany
- Shiva
-

- Siano
-
- Wylogowany
- Diaboł
-
- Oklaski: 28
- Otrzymane podziękowania: 2

Skandaliczne zachowanie władz Ogrodu!!
W trakcie niedawnej dyskusji na temat poradnika do Final Fantasy X, Emoonia ukazała swoją egoistyczną naturę i z pogardą tak odpowiedziała na pytanie jednego z użytkowników:
Przypomnijmy ponad to, iż dziadek Emooni służył w Wehrmachcie, ojciec należał do PZPR, a ona sama bywa widziana w gronie Żydów spiskujących na temat obalenia władzy w Polsce.Emoonia napisał: to zależy od (..) tego, jak przyjmie się poradnik do FF8. Jeżeli jedyną reakcją będzie (..) zero (...) podziękowań, (...) to raczej nie będziemy zbytnio zmotywowani do kolejnego takiego przedsięwzięcia.
W małym miasteczku zatrzymał się zespół RETHORN. Pierwszego wieczoru muzycy wypili cały zapas alkoholu, zgwałcili miejscowe kobiety i pobili mężczyzn. Drugiego dnia zrujnowali karczmarza, zgwałcili mężczyzn i pobili kobiety. Trzeciej nocy złupili wszystkich "samogonszczikow" i poszli do...
- Em
-
Autor
- Wylogowany
- Shiva
-

A tak poważnie, to naprawdę staram się, żeby ten poradnik był jak najlepszy. Poświęcam na pracę nad nim sporo czasu, w którym mogłabym robić cokolwiek innego, lepić pierogi, oglądać kreskówki, uprawiać rzodkiewkę albo latać po ulicach w kostiumie Pikachu. Wszystkie oficjalne poradniki, które mam w domu, kosztowały sporo pieniędzy, do tego były robione przez cały sztab ludzi. Dlatego, owszem, oczekuję, że docenicie moją pracę

Tak, wiem, że Twój post był prowokacją. Ale ja się lubię dawać sprowokować

- Siano
-
- Wylogowany
- Diaboł
-
- Oklaski: 28
Wciąż czekam na rangę z Diablosem ;pEmoonia napisał: Siano, ranga z Blobrą jest wciąż w użyciu, masz ochotę ją dostać?
Potem napisałaś dużo rzeczy, więc nie będę kopiował tego, bo mi piętrus wyjdzie, więc skomentuję to tak: poradnik, z tego co widziałem po screenach, jest niesamowity i na prawdę nie ma się czego uczepić (no może Diablosa mało) i jeśli będzie okazja, kupię go. I niechże spłonę na stosie, jeśli skrytykuję ten poradnik, a sam się nie przyczynię do jego poprawy

Lubisz być prowokowana? Nie chcę nic sugerować, ale dziś jest dzień bez biustonosza i nie uwierzę, że się do niego dostosowałaś, dopóki nie zobaczę zdjęć ;>Emoonia napisał: Tak, wiem, że Twój post był prowokacją. Ale ja się lubię dawać sprowokować
W małym miasteczku zatrzymał się zespół RETHORN. Pierwszego wieczoru muzycy wypili cały zapas alkoholu, zgwałcili miejscowe kobiety i pobili mężczyzn. Drugiego dnia zrujnowali karczmarza, zgwałcili mężczyzn i pobili kobiety. Trzeciej nocy złupili wszystkich "samogonszczikow" i poszli do...
- Robin
-
- Wylogowany
- Ifryt
-
ProszęSiano napisał: Nie chcę nic sugerować, ale dziś jest dzień bez biustonosza i nie uwierzę, że się do niego dostosowałaś, dopóki nie zobaczę zdjęć ;>

Wątek był zakładany do poważnych spraw

- mati2935
-
- Wylogowany
- Glizdobleśnica
-
- Oklaski: 10

- Em
-
Autor
- Wylogowany
- Shiva
-
1. Zamiany czy też Wymiana (robocza nazwa, nie mam jeszcze pomysłu) będą działem poświęconym wszystkim zdolnościom RF (refine), czyli tym wymieniającym przedmioty na czary, przedmioty na inne przedmioty, czary na inne czary itp. Dział konieczny, szczególnie, że polskie nazwy mogą w nowych graczach powodować konfuzję. A nawet ja nie znam na pamięć wszystkich przeliczników (skandal, nieprawdaż?

2. Porady będą... cóż, działem z poradami

- mati2935
-
- Wylogowany
- Glizdobleśnica
-
- Oklaski: 10